Vloer

Bij het turnonderdeel de vloer is de vloer het turntoestel. Dit is een vierkante mat van 12x12 meter. Dit valt onder het toestelturnen.  Op lagere niveaus word er ook een lange mat gebruikt als alternatief, hier heeft de vloer een ingebouwde vering, hierdoor  kan er extra hoogte worden verkregen bij de acrobatische series. 

Ook is de vloer een onderdeel van de olympische meerkamp in zowel het vrouwenturnen als het mannenturnen. vrouwen die de vloer beoefenen doen dit onderdeel op muziek, welke geen zang mag bevatten. Deze oefening mag maximaal 1 minuut en 30 seconden duren. De oefening hoort opgebouwd te zijn uit 3 verschillende onderdelen:

  • Acrobatische onderdelen (series)
  • Balansonderdelen (statisch)
  • lenigheidsonderdelen

 

Acrobatische series zijn aaneenschakelingen van acrobatische elementen zoals overslagen, salto's en flikflaks. Bij de vloeroefening hoor je te beginnen met een acrobatische serie, ook halverwege de oefening zit nog een acrobatische serie. Tussendoor worden er balansonderdelen geturnd (handstand) en lenigheidsonderdelen (spagaat). Bij de vrije oefening op muziek word de. oefingen verder opgevuld met bewegingen op e muziek zoals ze dit in het klassiek ballet doen.

Van de turners wordt gevraagd om alle hoeken van de vloer te benutten tijdens de oefening. De randen van de vloer zijn gemarkeerd met een lijn. Verliest een turnster haar evenwicht en belandt ze buiten deze lijn, dan krijg je puntenaftrek.

Het laatste turnnieuws:

 

Turnagenda:

 

Contact

Sportend Nederland
Dit is een blogbericht 3

Dit is een blogbericht 3

Geplaatst op: 2019-09-17

Er is een blog toegevoegd aan de website. Voor nieuws en blog.

Lees meer Archief
Over Sportend Nederland

Over Sportend Nederland

Geplaatst op: 2019-09-17

Leer kennis maken met Sportend Nederland

Lees meer Archief
  • Van de sportagenda tot sportopleidingen tot sportbedrijven. U vind alles over sport bij

    Sportend Nederland
Sportend Nederland