Worstelen

Worstelen is een vecht- en krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, men tracht de tegenstander door gereglementeerde grepen zover te brengen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt.

Er bestaan in het worstelen drie stijlen, de Grieks-Romeinse stijl, de vrije stijl en damesworstelen. Bij de Grieks-Romeinse stijl zijn slechts grepen van het hoofd tot de heupen toegestaan, dat wil zeggen de armen, de romp en het hoofd. Bij de vrije stijl zijn er geen beperkingen op het gebied van aanvalszones, men mag grepen doen van het hoofd tot de benen en voeten. Damesworstelen is grotendeels hetzelfde als vrije stijl worstelen. In tegenstelling tot vele andere gevechtssporten zijn bij het worstelen technieken die pijn of kwetsuren teweegbrengen verboden.

Er wordt individueel geworsteld, man tegen man, vrouw tegen vrouw. Maar bij competities is er vaak ook een rangschikking per beste ploeg of land. Deze is dan afhankelijk van de behaalde uitslagen van elke individuele worstelaar. Een worstelaar wordt ingedeeld in een bepaalde gewichtsklasse. Om die reden vindt er vóór toernooi een officiële weging plaats om te kunnen bepalen in welke reeks elke worstelaar dient te worstelen. Naast de gewichtsklassen zijn er ook leeftijdscategorieën:

  • Jeugd (6-13 jaar)
  • Scholieren (14-15 jaar)
  • Cadetten (16-17 jaar)
  • Junioren (18-20 jaar)
  • Senioren (vanaf 20 jaar)
  • Veteranen (vanaf 35 jaar)

De tijdsduur van een wedstrijd is als volgt verdeeld: 3 periodes van elk 2 minuten, met een rustpauze van 30 seconden tussen de periodes. Bij de jeugd wordt de periodeduur soms ingekort tot 1.5 minuut

Het laatste worstelnieuws:

 

 

 

 

Contact

Sportend Nederland
Dit is een blogbericht 3

Dit is een blogbericht 3

Geplaatst op: 2019-09-17

Er is een blog toegevoegd aan de website. Voor nieuws en blog.

Lees meer Archief
Over Sportend Nederland

Over Sportend Nederland

Geplaatst op: 2019-09-17

Leer kennis maken met Sportend Nederland

Lees meer Archief
  • Van de sportagenda tot sportopleidingen tot sportbedrijven. U vind alles over sport bij

    Sportend Nederland
Sportend Nederland